Serdecznie zapraszamy na wielkanocne warsztaty kulinarne dla dzieci od lat 6 w dniu 9 kwietnia w godzinach 16:00 – 19:00.
Szef Kuchni Marcin Stelmaszyk oraz jego pomocnik Tobiasz wraz z uczestnikami przyrządzą tym razem:
- Wielkanocny żurek z białą kiełbasą lub kurczakiem
- Roladki wieprzowe z jajkiem, szynką oraz serem
- Jaja faszerowane pastami
- Suszone pomidory
- Pasta szczypiorkowa
- Guacamole
- Mini sałatka jarzynowa w kształcie myszek
- Sałatka z grillowanym kurczakiem /żurawiną/mini warzywami
- Mini serniczki na zimno z galaretką
- Ciasto z herbatników/serka/czekolady
- oraz tajemnicze danie – niespodzienka!
Uczestnicy pod okiem Szefa Kuchni samodzielnie przygotują powyższe potrawy oraz dowiedzą się wielu kulinarnych ciekawostek. Będzie czas na pracę w zespole oraz na wykazanie się kreatywnością. Na koniec dzieci porównają swoje dzieła i podzielą się między sobą uwagami.
Marcin Stelmaszyk to absolwent Szkoły Gastronomicznej im. Karola Libelta, członek Narodowej Reprezentacji na międzynarodowej Olimpiadzie Kulinarnej Erfurt 2012. Ostatnie lata spędził jako Szef Kuchni w Hotelu Rodan oraz z-ca Szefa Kuchni Poznańskiego LECHA.
Poza przybliżeniem sposobów przyrządzania omawianych potraw nasze spotkanie to:
- zapoznanie dzieci z zasadami obcowania w kuchni
- nauka na co zwracać uwagę wybierając produkty
- przedstawienie zasad BHP podczas gotowania
- rozwijanie umiejętności pracy w zespole
- przybliżenie kulinarnych ciekawostek z różnych zakątków świata
- zabranie dzieci w świat opowieści o profesjonalnych kuchniach najlepszych hoteli i restauracji
MIEJSCE I TERMIN:
- KOLUMB Kraina Małego Odkrywcy
- 62-035 Kórnik-Bnin, ul. Jeziorna 26
- 8.04.2017 – godz. 16:00 – 19:00
CENA
- warsztat kulinarny 16:00 – 19:00 – 40 zł,
- zapisując 2 i więcej dzieci – rabat 10 %
ZAPISY I PŁATNOŚCI
- Zapisy poprzez FORMULARZ lub mailowo kraina@kolumb.com.pl
- Po otrzymaniu potwierdzenia dostępności miejsc należy wpłacić opłatę zgodnie z wiadomością otrzymaną od nas mailowo